Iedere ochtend sta je voor de spiegel om je klaar te maken voor de dag. Je besteedt aandacht aan je make-up, omdat een verzorgde uitstraling belangrijk is voor je. Iedere dag begint en eindigt voor de spiegel. Wat je op je huid, wimpers of wenkbrauwen hebt gesmeerd, moet er ‘s nachts ook weer af. Steeds meer mensen zijn zat van deze herhalende, tijdrovende handeling en kiezen voor semi-permanente make-up. Lekker makkelijk iedere ochtend én tijdelijk. Een super goede optie, maar toch ook wel erg spannend.. of valt dat wel een beetje mee?

Wat is microblading?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag is het allereerst belangrijk om uit te leggen hoe de semi-permanente make-up wordt aangebracht. Dit gebeurt door middel van de Phibrows microblading techniek, waar Skintone een officiële opleiding voor heeft gevolgd. Phibrows microblading staat voor “haartjestechniek”. De techniek gebruikt een speciale pen waar een phiblade ingezet wordt. Met deze pen worden er flinterdunne haartjes gepigmenteerd door middel van het aanbrengen van hele kleine ‘krasjes’ die de wenkbrauw weer voller maken. Tegelijkertijd wordt indien nodig de vorm gecorrigeerd. Zo ontstaat een mooie en vooral natuurlijke wenkbrauw. Dat het resultaat er mag wezen bewijzen de foto’s, maar hoe zit het met het genezingsproces?

“Een microblading behandeling is spannend. Ik zeg dan ook altijd tegen mijn klanten, je zou de eerste zijn die het niet spannend vindt, maar uiteindelijk is iedereen na het zien van het resultaat super blij en valt alle spanning weg. Daar zorgen we niet alleen tijdens de behandeling, maar ook in de voorbereiding voor!”
– Joanie Jonas | Official Phibrows Artist

Hoe werkt het genezingsproces?

Microblading is een proces. Er zijn sowieso minimaal twee behandelingen nodig voor een goed resultaat. Direct na de behandeling is de kleur van het pigment 1 à 2 tinten donkerder dan het uiteindelijke geheelde resultaat.

Het kan vergeleken worden met een schaafwondje. Er wordt geadviseerd de wenkbrauwen zeven dagen droog te houden. Wanneer er op de zevende dag weer water gebruikt wordt, weken de korstjes eraf. Net zoals bij een schaafwondje kleurt je huid tijdens de genezing een beetje wit, hierdoor wordt het pigment nog minder zichtbaar. Onder de herstellende huidlaag zit echter nog pigment en dit komt na twee tot drie weken weer naar de oppervlakte.

Wanneer is het uiteindelijke resultaat zichtbaar?

Ik adviseer klanten altijd geduld te hebben en het tijd te geven. Alles wat niet goed gepakt heeft wordt na 6 tot 10 weken bijgewerkt (Tijdens de gratis nabehandeling). Pigmentverlies na de eerste behandeling varieert van 30 tot 60%. Afhankelijk van de huidtype en levensstijl, maar ook hoe goed de klant zich aan de nazorg heeft gehouden. Na 10 weken volgt altijd een afspraak, waar we samen bespreken of het resultaat volstaat, of er een touch-up nodig is.

Resultaat microblading
Voor en na resultaat direct na de behandeling

Heb je nog twijfels?

Dat is helemaal niet gek! Mijn ervaring is dat het doorspreken van de behandeling al erg helpt en de klant met een geruster hart de behandeling tegemoet gaat. Vandaar dat het mogelijk is om eerst een intakegesprek te voeren en vervolgens een datum te prikken voor de behandeling. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over microblading. Het is een prachtige techniek en ik gun het iedereen om ‘s ochtends wakker te worden met wenkbrauwen waar je niks meer aan hoeft te doen!

Contact opnemen

Je kunt mij telefonisch bereiken, een mailtje sturen of onderstaande contactformulier invullen! Ik reageer zo snel mogelijk op je vraag.

Geen velden gevonden.