Phibows microblading is dé beste en nieuwste techniek binnen de semi permanente make-up wereld. Het is minder blijvend dan permanente make-up, omdat het ongeveer 1 tot 2 jaar blijft zitten.

Waarom semi-permanent?
Permanente make-up zit onder de derde huidlaag en kleurt daarom vaak snel grauwig blauw of zelfs groen op. Wij werken tussen de eerste en de tweede huidlaag en daarom kunnen we werken met hele mooie pigmenten die ook hun kleur goed behouden, maar wel langzaam vervagen.

Aanbrengen
Het zetten van phibrows microblading wenkbrauwen bestaat uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht zal na één maand ongeveer 30-60% van zijn kleur hebben verloren, daarom is het belangrijk dat u een tweede keer komt voor een nabehandeling (zogenaamde touch-up). Iedere huid reageert anders op de behandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt, in dat geval is een derde behandeling nodig.

Zorg na de behandeling
De nazorg wordt na de behandeling rustig met je doorgesproken en je krijgt een pakketje mee naar huis. Hier kan je nog even rustig teruglezen wat de nazorg precies inhield: 

Dag 1: Half uur (30 minuten) na de behandeling dien je de eerste reiniging te doen en het protocol te volgen zoals afgesproken. Laat een klein beetje neutrale zeep schuimen tussen je vingers ga met matige druk en roterende bewegingen over je wenkbrauwen. Daarna verwijder je de zeep weer vochtige watjes en smeer een heel dun laagje Skincandy op de wenkbrauwen. Herhaal dit mogelijk nog twee keer alleen (tussen de eerste en tweede keer moet min. 120 minuten zitten).

Dag 2 t/m 7:  Raak de permanente make-up niet of zo min mogelijk aan met niet gewassen vingers / handen. Hygiëne is van belang! Smeer de crème die je meekrijgt nadat je gezicht hebt gewassen. LET OP: smeer de crème in een heel dun laagje ‘s ochtends en ‘s avonds!

Waar je verder op moet letten: 

•  Dep de wond droog (niet wrijven) met een schone tissue en houd deze zoveel mogelijk droog.
• Als je tijdens de genezing last hebt van een trekkerig gevoel, breng je met een wattenstaafje 2/3 maal daags een dun laagje crème aan.
• Tot en met 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen.
• Eerste 7 dagen na de behandeling maak je geen gebruik van reinigingsmiddelen op de gepigmenteerde huid, niet zwemmen of naar de sauna, vermijdt overmatig UV-licht (zonnebank) en breng geen cosmetica aan.
• 2 dagen niet sporten (om overmatig zweten te voorkomen).
• Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
• Draag geen pleisters of verband op de permanente make-up.
• Geen korstjes afkrabben.
• Geen chemische peeling gedurende 6 maanden na de permanente make-up.
• Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde huid.

One more thing
Raak tijdens het genezingsproces niet in paniek. De genezing bestaat uit verschillende stadia. De huid geneest, waardoor het kan lijken alsof het pigment volledig verdwijnt. Dit lijkt enger dan dat het is. Houd je rustig aan de “nazorg-regels” en je zult zien dat het pigmentverlies minder erg is dan verwacht. Na 6 weken is je huid volledig hersteld en ben je welkom voor de touch-up behandeling.

Verschillende stadia semi-permanente make-up

[/column_4]

Veelgestelde vragen

>Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor de behandeling hebben we eerst een intakegesprek over wat u als klant wilt bereiken met de behandeling en lopen gezamenlijk een medische vragenlijst door. Vervolgens beginnen we met het voortekenen van uw wenkbrauwen.

De wenkbrauwvorm wordt bepaald door de vorm van je gezicht. Hier hebben we een Golden Ratio Diver voor daarmee kunnen we dit helemaal uitmeten. Vervolgens kiezen we samen de juiste pigment kleur uit.  Na goedkeuring wordt er gestart met de behandeling.

>Is de behandeling pijnlijk?

De krasjes plaatsen in de huid wordt soms als wat pijnlijk  ervaren. Ook kan u tijdens de behandeling last krijgen van wat prikkeling van de slijmvliezen (tranende ogen, lopende neus, niezen) dit is allemaal van tijdelijke aard en deze klachten verdwijnen vrijwel direct na de behandeling. Als de behandeling klaar is krijgt u een nazorg formulier en nazorgproducten mee naar huis. Om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen is het van  belang dat u deze regels strikt opvolgt.

>Hoe ziet het genezingsproces eruit?

Microblading is een proces. Er zijn sowieso minimaal twee behandelingen nodig voor een goed resultaat. Direct na de behandeling is de kleur van het pigment 1 à 2 tinten donkerder dan het uiteindelijke geheelde resultaat.

Het kan vergeleken worden met een schaafwondje. Er wordt geadviseerd de wenkbrauwen zeven dagen droog te houden. Wanneer er op de zevende dag weer water gebruikt wordt, weken de korstjes eraf. Net zoals bij een schaafwondje kleurt je huid tijdens de genezing een beetje wit, hierdoor wordt het pigment nog minder zichtbaar. Onder de herstellende huidlaag zit echter nog pigment en dit komt na twee tot drie weken weer naar de oppervlakte.

Daarom adviseer ik klanten altijd geduld te hebben en het tijd te geven. Alles wat niet goed gepakt heeft wordt na 6 tot 10 weken bijgewerkt. (Tijdens de gratis nabehandeling)

Pigmentverlies na de eerste behandeling varieert van 30 tot 60%. Afhankelijk van de huidtype en levensstijl, maar ook hoe goed de klant zich aan de nazorg heeft gehouden. Het gemiddelde is ongeveer 30% pigmentverlies.

>Hoe werkt microblading?

Phibrows microblading staat voor “haartjestechniek”. Microblading is een relatief nieuwe, handmatige methode. De techniek gebruikt een speciale pen waar een phiblade ingezet wordt. Met deze pen worden er flinterdunne haartjes gepigmenteerd die de wenkbrauw weer voller maken en tegelijk wordt indien nodig de vorm gecorrigeerd.

Deze haartjestechniek geeft een mooie en “natuurlijke look” aan je wenkbrauwen. Er worden als het ware haartjes gepigmenteerd. Deze techniek is ook bijzonder geschikt voor mensen met alopecia areata. Tevens gebruiken we de hairstrokes om stukjes in de wenkbrauwen op te vullen.

De kleur wordt aangepast op uw eigen wenkbrauwen en om een zo natuurlijk mogelijjke look te geven, volgen we de groei van de wenkbrauwen.

[/column_3]